Donkey-Shot: commercieel-technische teksten voor de zakelijke markt

commercieel-technische teksten voor de zakelijke markt

“Wie is Mark Koopmans?” (Een β-man in α-land!)

Nadat ik de HBO-lerarenopleiding Scheikunde & Biologie had afgerond, ben ik min of meer bij toeval in de werktuigbouwkunde en machinebouw terecht gekomen. Ik heb in die wereld tal van commerciële en leidinggevende functies bekleed. Voor één van die rollen mocht ik naar Regina Coelie (de nonnen in Vught) en dat was toch wel een hele mooie ervaring. Daarnaast heb ik voor mijn werk de wereld mogen rondreizen: van Lapland tot Nieuw Zeeland. Ook daar heb ik veel van opgestoken.

Nu heb ik altijd al een voorliefde voor taal en het schrijven van commercieel-technische stukken gehad, maar bij het bespreken van mijn IQ-test resultaten werden mijn ogen pas echt geopend. In die rapportage kwam namelijk mijn verbale en taaltechnische intelligentie heel duidelijk naar voren. Toen wist ik het zeker: daar moest ik wat mee gaan doen! En uiteindelijk heb ik Donkey-Shot opgericht om jou mee te laten liften op mijn kennis, kunde en creativiteit.

In mijn oriëntatie op de wereld van de tekstschrijvers viel me op dat er veelal α-mensen werkzaam zijn. Op zich natuurlijk heel logisch. Als β-man onderscheid ik me echter door mijn technische achtergrond en dat is voor jou als (potentiële) klant alleen maar handig en misschien zelfs noodzakelijk om tot het gewenste resultaat te komen.